We steken de handen eens flink uit de mouwen!
Het bezitten van grond is een geweldig gevoel maar we willen natuurlijk wel dat het er ook een beetje mooi bij staat.
Op een van onze percelen stond nogal wat rommel dus offerden we onze vrije dagen op om de handen eens flink uit de mouwen te steken.
Onkruid dat een eigen leven was gaan leiden, een omgevallen boom in het water, oude afrasteringen en schapenhekken die dienst hadden gedaan om het vee binnen te houden en tegels die ooit een pad hadden gevormd.
Met veel noeste arbeid en spierkracht werd het perceel helemaal verkoopklaar gemaakt.
Hergebruik van “afval”
Maar wat met al die overgebleven rommel? Al dat mooie verweerde hout en die hekken die nog best een tweede leven zouden kunnen krijgen? De slogan “sustainable partners” doen we als Suntorian natuurlijk graag eer aan en dus plaatsten we een oproep op onze socialemediakanalen met de vraag of iemand onze overblijfselen iets zou hebben. Al snel kregen we reacties uit verschillende hoeken.
We waren wel wat verbaasd over het feit dat onze oude rommel voor een ander nog van zo veel waarde zou kunnen zijn.
Wat gaf dit een goed gevoel! Anders was al dit hout in de vuilcontainer terecht gekomen en waren ze de verbrandingsovens in gegaan.
De lokale tuindersvereniging
Zo meldde de lokale tuindersvereniging zich die erg geïnteresseerd was in de oude hekken om de tuintjes mee op te sieren. We spreken met ze af de plek des onheils. Bij het zien van ons materiaal waren de hobbytuinders direct al erg enthousiast “Dit is precies wat we zochten!” riep er een. Er werden nog enkele collega-tuinders opgetrommeld en Kees zou wel een bus hebben waar de oude hekken in vervoerd zouden kunnen worden.
Nadat ook Kees op locatie was aangekomen werd met veel souplesse de hekken in het oude Mercedesbusje geladen en binnen een uur waren wij verlost van onze “rommel” en de tuinders een bruikbaar hekwerk rijker.
Omdat we het een erg leuk idee vonden dat onze spullen hergebruikt zouden worden, spraken we af om contact te houden om op de hoogte te blijven van het eindresultaat.
“Ik heb dringend een schapenhek nodig!”
Een bijna wanhopige Lotte belde al vrij snel na het plaatsen van onze oproep. “Ik heb een grote verzameling dieren maar ik kan het industriële hek wat we nu hebben écht niet meer aanzien!”.
“Geen nood Lotte, dan kom je onze schapenhekken toch gewoon ophalen!”.
We hadden eigenlijk nooit bedacht dat deze schapenhekken nog zoveel vreugde zouden kunnen brengen.
De volgende dag spraken we met haar af. Ze had de aanhangwagen van haar oom geleend en had haar man bereid had gevonden te helpen.
De hekken waren precies wat ze zochten en werden dus ook snel in de aanhangwagen gehezen.
We waren wel erg nieuwsgierig geworden naar de bonte verzameling dieren die Lotte en haar man thuis hadden rondlopen en hoe onze schapenhekken hier een rol in zouden gaan vervullen.
Lotte stuurde ons later nog een foto van het resultaat.
Het creatieve idee van Sander
Ook Sander wist ons te vinden en was op zoek naar oud hout. “Ik ben bezig met een project om vensterbanken te maken van oud hout”.
Wat een geweldig idee zeg! Dat we hier niet zelf op waren gekomen.
Keurig op de afgesproken tijd kwam Sander bijgestaan door zijn zoon bij ons perceel aan.
Zijn ultramoderne bus bleek ook nog een spoel te bevatten waarmee op redelijk eenvoudige wijze het hout in de bus gehesen kon worden.
We maakte nog een praatje onder het genot van de door hem bij de benzinepomp meegenomen koffie en spraken ook met hem af dat hij foto’s zou sturen van het eindresultaat.
2 weken later stuurde hij ons de foto’s van zijn werk.
Wat een geweldig eindresultaat!
Suntorian Sustainable Partners
Commercieel & duurzaam
Tot zover deze berichtgeving uit het veld.
Het leek ons leuk om u als (toekomstige) investeerder een kijkje achter de schermen te geven.
Voor wie dacht dat wij als verkopers van grond, ons alleen zouden bezighouden met cijfertjes en nette pakken heeft het mis!
Wij zijn ook échte veldwerkers als het nodig is.